Viniseera - POLYFENOL púder zo zrniek tmavého hrozna 250g
Kód: 827Podrobný popis
Priaznivé účinky hroznových jadierok na naše zdravie sa považujú za vysoko účinné. Hroznové jadrá obsahujú veľké množstvo vitamínov A, B, E a C, stopových prvkov, minerálov, fosforu, jódu, vápnika, draslíka, horčíka a železa, sú bohatým zdrojom flavonoidov, kyseliny linolovej, olejovej, fenolovej, celej skupiny látok posilňujúcich imunitný systém a bojujúcich proti voľným radikálom. 100 g mikromeliva zo zrnka hrozna obsahuje celkovo viac ako 3000 mg polyfenolu. Polyfenoly obsiahnuté v zrnku hrozna prispievajú pomocou ich antioxidačného vplyvu k zabráneniu nepriaznivých oxidačných dejov v organizme. Majú silný antioxidačný účinok – údajne 50x silnejší ako vitamín E a 20x silnejší ako vitamín C - znižuje hladinu cholesterolu a krvného tlaku, zmierňuje priebeh alergických reakcií tým, že tlmí vyplavovanie histamínu. Jeho antioxidačné účinné látky, predovšetkým resveratrol, znižujú hladinu cholesterolu, posilňujú steny ciev, zabraňujú zápalu, prispievajú k prevencii ochorení obehového ústrojenstva a chránia srdce. Ďaľší pozitívum, že spevňuje kolagén, preto má bohaté využitie v kozmetickom priemysle (podporuje obnovu buniek). Hroznové jadrá obsahujú aj významné množstvo omega-3 mastných kyselín a kyselinu alfa-linolénovú (túto aminokyselinu organizmus nie je schopný produkovať), ktoré znižujú riziko vzniku aterosklerózy, hypertenzie, srdcového infarktu, srdcovej porážky a ochorení koronárnych ciev. Kyselina alfa-linolénová je tiež nevyhnutná pre správny vývoj buniek.
Hroznové jadierka sú teda neskutočne cennou časťou rastliny, veď aktívne zložky tohto ovocia sú koncentrované v jeho jadierkach. Nie je však jedno, akým spôsobom sa dostanú do nášho organizmu. K tomu, aby sa jeho všetky účinné zložky naplno využili, ich nestačí len rozžuť. Najefektívnejší spôsob ako ich užívať je vo forme prášku. Z prášku sa oproti rozžutým jadierkam uvoľňuje oveľa viac účinných látok, ktoré dokáže organizmus vo väčšej miere využiť. Mikromelivo zo zrniek tmavého hrozna od všetkých ostatných hroznových múk sa odlišuje tým, že je zomletá vo vzduchu. Trením jedného semiačka o druhé sa zaobľujú hrany - pomleté čiastočky nemajú ostré hrany a sú ideálne vstrebateľné, kvôli ich veľkosti. Majú len 10 µm.
Hroznové jadrá a výskum rakoviny
Na základe štúdie publikovanej vo vedeckom časopise Carcinogenesis - výťažok z hroznových jadier (GSE) je schopný zničiť rakovinové bunky v hornej časti tela a zároveň vôbec nepoškodzuje zdravé bunky. Výťažok z hroznových jadier vytvára práve také podmienky pre rakovinové bunky, v ktorých nie sú schopné rásť. Podľa výsledkov štúdie výťažok z hroznových jadier poškodzuje ich DNA a zabraňuje ich návratu do pôvodného stavu, teda poškodená rakovinová bunka nebude ďalej rásť ako rakovinová. Okrem toho pokusy na myšiach nepreukázali žiadnu toxicitu látok, ktoré hroznové jadrá obsahujú. Najúčinnejšie je napadnúť rakovinové bunky tak, že sa zlikviduje ich obranný mechanizmus a tým pádom nebudú schopné regenerácie. To isté však podľa štúdie neplatí pre zdravé bunky.
Odporúčaná denná dávka je pre dospelých 5g, t.j. jedna dávkovacia lyžica mikromeliva zo zrnka hrozna. Neprekročte dennú odporučenú dávku. Chuť prášku z hroznových jadierok pripomína chuť ovocia. Výborne sa konzumuje primiešané do teplého čaju, jogurtu, zakysanky, koktejlov, smoothie, respektíve pri pečení chleba alebo zákusku sa múka môže v 3-5% nahradiť. Pomocou tekutiny sa ľahšie zmieša, keď sa najprv vymieša s niekoľkými kvapkami nápoja a následne sa zriedi. Krajina pôvodu: EU
Zloženie : mikromelivo vyrobené zo zrnka tmavého hrozna
Balenie: 250g
Upozornenie:
- Nevhodné pre deti do 3 rokov!
Dodatočné parametre
Kategória: | PRODUKTY Z HROZNA |
---|---|
Hmotnosť: | 0.25 kg |